Hozzávalók:
A tésztához:
8 db tojás
8 evőkanál meleg víz
25 dkg cukor
25 dkg liszt
1 csomag sütőpor
2 evőkanál kakaópor
A krémhez:
25 dkg vaj
30 dkg porcukor
4 dl tej
4 evőkanál liszt
1 csomag vaníliás cukor
3-4 ek. kanál rum
A mázhoz:
10 dkg tortabevonó csoki
5 dkg vaj
15 dkg kókuszreszelék
*
Elkészítés:
A hozzávalókból egy nagy gáztepsiben kakaós vizes piskótát sütök. Amikor kihűlt korongokat szaggatok belőle. Kettőt egymásra téve megtöltöm a közepét krémmel, az oldalát is bekenem, majd kókuszreszelékbe hempergetem. A tetejét a tortabevonó csokiból és a vajból készült csokimázzal vonom be. Tehetünk a felére valamilyen lekvárt is, úgy is nagyon finom.
Krém:
A vajat habosra keverem a porcukorral, hozzáadom a lisztből, tejből, vaníliás cukorból készült, kihűtött pépet és a rummal jól kihabosítom.