Kovászporos kenyérkém

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

TitkosSzakacs

👨‍🍳 Szakács értékelése: 5 / 5 ⭐ (2 szavazat)

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

90

Sütési / főzési idő (perc)

50

Nehézség

Haladó

Kovászporos kenyérkém

Kovászporos kenyérkém

Hozzávalók:

⚠️ Nincs alapanyag megadva vagy nem recept oldalon vagyunk.

Elkészítés lépései:

⚠️ Nincsenek megadott elkészítési lépések.

Hozzávalók:

50 dg kenyérliszt
3,3-3,5 dcl langyos víz
1 evokanál disznózsír
2 csapott kiskanál só
1 csapott evokanál sikér
1 csapott evokanál kovászpor
1,5 dg éleszto
1 kiskanál cukor

*

Elkészítés:

A hozzávalókat a kenyérsutoben jól kidagasztjuk, majd húsz perc dagasztás után a tésztát a kelesztotálban szép magasra megkelesztjuk.
Kivesszuk a tésztát és jól átgyúrjuk. Majd kilapogatjuk,  téglalap alakúra formázzuk, a két hosszabb oldalát a feléig ráhajtjuk és folcsavarjuk a tésztát. Kicsit megformázzuk, sutopapírral bélelt jénai tálba helyezzuk. Háromszor bevágjuk egy pengével, majd betakarjuk és hagyjuk még kelni.
A sutot 200 fokra forrósítjuk. A jénai tetejét vízzel bespricceljuk, ráborítjuk a tésztára és betesszuk a sutobe. Fél óráig kétszázon, utána csak 150 fokon 50-55 perc alatt készre sutjuk.
Rácson teljesen kihutjuk, utána szeleteljuk.

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Kovászporos kenyérkém