Hozzávalók:
2 szál sült kolbász
1 kg burgonya
25 dkg kovászos uborka
2 dl tejföl
4 ek liszt
ízlés szerint só
ízlés szerint bors
4 ek olaj
1.5 l víz
*
Elkészítés:
Burgonyát meghámozzuk felkockázzuk és feltesszük főzni 1.
5 l sós vízben, ízlés szerint borsozzuk.
Kovászos uborkát felkarikázzuk és amikor a burgonya félig megfőtt hozzáadjuk.
Olajat felmelegítjük hozzáadunk 2 ek lisztet ( világos rántást készítünk belőle ).
Felengedjük kevés vízzel és folyamatos kevergetés közben a leveshez adjuk amikor már teljesen megfőtt a burgonya.
Tejfölt kikeverjük a maradék 2 ek liszttel egy merőkanál alaplével és folyamatos kevergetés közbe a leveshez adjuk.
Kolbászt kettévágjuk forró olajba kisütjük és a kész leves mellé tálaljuk.