Hozzávalók:
·         2,5 kg közepes méretű kovászolni  való uborka
·         6 dkg só
·         2 csokor  kapor
·          25 dkg kenyér
·         1 nagy fej fokhagyma
·          2 l víz
·         1 db 5 literes befőttes üveg
*
Elkészítés:
Az üveg aljába teszek egy csokor kaprot.
Az uborkákat  vízbe rakom.
Mindegyiket alaposan megdörzsölöm megmosom  és levágok a két végéből kb. 1-1 cm-t, majd 3 helyen hosszában végigvágom az oldalát, hogy jobban átjárhassa majd a sós víz.
Berakom őket az üvegbe, és rádobálom a nagy fej fokhagyma megpucolt gerezdjeit.
A tetejére rakom a másik csokor kaprot, felöntöm kb. 2 liter sós vízzel, hogy teljesen ellepje az uborkát, és a tetejére teszem a kenyeret.
A vízet mindig megkóstolom, és akkor elég sós, ha olyan, amilyennek a kész uborkát szeretném.
Az üveg tetejére egy kistányért helyezek és kirakom a napra.
Éjszakára is kint hagyom.
Nagy melegben maximum 3 nap alatt megérik.
Ha jónak gondolom, akkor óvatosan kiveszek egy darabot belőle, és megkóstolom.
Ha tényleg elég érett, akkor leszedem róla a kenyeret és a kaprot.
Az uborkákat műanyag dobozba teszem, ráöntöm a levét egy szűrőn keresztül, hogy kenyér ne mehessen már bele, és rádobálom a fokhagymákat is.
Hűtőben  lehűtve tárolom  .
Nagyon finom  ízletes .
				
															
															

