Hozzávalók:
220 gr TK rozskovász
700 ml víz
440 gr BL 55 finomliszt
200 gr BFF 55 rétesliszt
460gr BTKL liszt
150 gr BL 80 as nagyis kenyérliszt
2 ek kefír
22 gr só
*
Elkészítés:
A hozzávalókat bedagasttjuk, én este készítettem és 1 óra pihentetés után 4X hajtogattam 30 percenként, majd a nagy topperer tálban lefedve hűtóbe tettem éjszakára.
Reggel kivettem, szép hólyagos volt, megformáztam és lisztezett kelesztőtálba visszatettem konyharuhába csomagolva.
Itt pihent kb 5 órahosszán kersztül.
Majd bekapcsoltam a sütőt, benne a kővel és felfűtöttem 250 fokra.
Ezalatt a kenyeremet megmostam kis hodeg vízzel és bevágtam pengével, maj becsúsztattam a felhevült kőre.
15 percig ezen a hőfokon, majd lentebb vettem 210 fokra és így sütöttem 45 percig.
Eközben még egyszer mosdattam sütés közben, majd sütés után forrón.