Kovászolt karfiol, más zöldségekkel

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Gasztropajti

👨‍🍳 Szakács értékelése: 4 / 5 ⭐ (3 szavazat)

Adag

6

Előkészítési idő (perc)

20

Sütési / főzési idő (perc)

0

Nehézség

Kovászolt karfiol, más zöldségekkel

Kovászolt karfiol, más zöldségekkel

Hozzávalók:

⚠️ Nincs alapanyag megadva vagy nem recept oldalon vagyunk.

Elkészítés lépései:

⚠️ Nincsenek megadott elkészítési lépések.

Hozzávalók:

5 literes üveghez:
1.5 kg. befőzni való uborka,
1 fej karfiol,
5 db sárgarépa,
1 nagyobb lila hagyma,
5 gerezd fokhagyma.
1 db. csili paprika,
3 db. krumpli,
1 csokor friss kapor, vagy (és) szárított kaporszár,
2 ek. só

*

Elkészítés:

Mivel megérkezett az ősz, elképzelhető, hogy ez az utolsó kovászos üvegem, ami elkészült. Ennek is két nappal több kellett, mint más esetben, a hűvösebb idő miatt.
Újabb kísérlet volt, mert ebben az összeállításban, még nem készítettem. Uborka, sárgarépa, lila hagyma, fokhagyma, csili, és karfiol került az üvegbe. A karfiol, és a sárgarépa forrázva (blansírozva) lett. A megszokott módon, friss kaporral, szárított kaporszárral, és krumpliszeletekkel kovászoltam. Az öt literes üvegbe két evőkanál só került, és a blansírozáshoz használt meleg, (már nem forró) vízzel öntöttem fel.
Az uborkák végét levágtam, a levágozz végeket megnyaltam, hogy ne kerüljön bele keserű, majd a megszokott módon, mindkét végén hosszában bevágtam. A karfiolt rózsáira szedtem, A sárgarépát megtisztítottam, nagyobb darabokra vágtam, majd a karfiollal együtt forró vízbe mártottam, (blansíroztam) A hagymát, a fokhagymát, vékonyra szeleteltem, majd az üvegbe raktam rétegelve. Alulra, középre, és felülre is vékony szeletekre vágott krumplit tettem. Ez indította be a tejsavas erjedést, ami a kedvezőtlen időjárás miatt kicsivel tovább tartott mint máskor.
Az eredmény, kitűnő lett!

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Kovászolt karfiol, más zöldségekkel