Kovászolt káposzta krumplival.

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Gasztropajti

👨‍🍳 Szakács értékelése: 4 / 5 ⭐ (3 szavazat)

Adag

10

Előkészítési idő (perc)

20

Sütési / főzési idő (perc)

0

Nehézség

Könnyű

Kovászolt káposzta krumplival.

Recept leírás:

Hozzávalók:

2 fej káposzta,
1 csokor szárított, és néhány friss kaporszár,
3 db. nagyobb krumpli,
5 gerezd fokhagyma,
3 fej vöröshagyma,
több szál friss kakukkfű, és csombor(borsikafű),
2 evőkanál só.

*

Elkészítés:

A kovászoláshoz 5 literes üveget használtam. A kovászolt káposzta mennyisége pontosan elég volt egy 12 literes bográcsnyi toroskáposzta elkészítéséhez.
A káposztát csíkokra vágtam. (lehet gyalulni is, de családom jobban szereti szálasan, mégis nagyobb csíkokban a káposztát. Az üveg aljára, közepére, és tetejére is tettem szárított kaporszárakat (ezeket nyár elején tettem félre kizárólag kovászolt zöldségfélékhez) valamint krumpliszeleteket. A káposztához hozzákevertem a félkarikára vágott vöröshagymát, és a vékonyabb csíkokra vágott fokhagyma gerezdeket, majd elosztottam az üvegben rétegesen. A réteg közé újabb kapor, zöld fűszer, és krumpli réteg is került. Az egész üveg felöntésére 2 liter meleg (nem forró) vízre volt szükség, amiben feloldottam 2 evőkanál sót. Tetejét műanyag fagyisdoboz fedeléből kivágott kereszttel szorítottam le. Kedden tettem napra, és szombat délelőttre a toros káposzta főzésére készült el.

Kovászolt káposzta krumplival.

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Kovászolt káposzta krumplival.

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!