Hozzávalók:
Került bele, gyalult káposzta és káposzta levél is.
Fűszerek:köménymag, fokhagyma, egy fej vöröshagyma, babér levél, birsalma, paprika szelet, színes bors, kapor levél és a zöld magja szárral, ízlés szerint só, 1 kk cukor.3db burgonya.
*
Elkészítés:
Egy 3 literes befőttes üveg aljára feldarabolt burgonyát tettem, rá a káposzta, jól megtömörítettem.
A tetejére újból burgonya, felöntöttem langyos vízzel, rátettem a kupakot, de nem csavartam rá.
Tettem alá egy mélyebb tálat, ha kifutna.
A radiátor elé helyeztem, meleg helyre.
2 nap alatt kiforrt.
Ezután körbe bugyoláltam, konyha kendővel, hogy ne érje fény és hideg helyre raktam felhasználásig.
Itt már lezártam a kupakkal.
Káposzta leveleket is lehet igy kovászolni, aki szereti a kissé savanykás levekbe.
a töltött káposztát.
Posted by Olgis at november 11, 2021 1 megjegyzés: Küldés e-mailben BlogThis!
Megosztás a Twitteren Megosztás a Facebookon Megosztás a Pinteresten