Kovászolt dinnyehéj cukkinivel, csilivel.

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Gasztropajti

👨‍🍳 Szakács értékelése: 4 / 5 ⭐ (3 szavazat)

Adag

10

Előkészítési idő (perc)

30

Sütési / főzési idő (perc)

0

Nehézség

Kovászolt dinnyehéj cukkinivel, csilivel.

Recept leírás:

Hozzávalók:

5 literes üveghez:
1 dinnye meghámozott héja,
5-6 db. kisebb cukkini hámozva, bevágva,
1 csili,
5-6-db. gyöngyhagyma, vagy 1 lilahagyma negyedbe vágva,
5-6 gerezd fokhagyma,
2 ek. só,
kb. 1,8 l meleg víz.

*

Elkészítés:

A minap kísérletezésre adtam fejem. Igaz, ez nem ér fel a részecskegyorsítás jelentőségével, de büszkén mondom: Sikerült! Sikerült kovászolnom dinnyehéjat cukkinivel, csilivel, kakukkfűvel, kaporral, gyöngyhagymával, fokhagymával. A hagyományos kovászolási eljárást követve, lenyűgöző az eredmény! A csilitől enyhén csípős, a kaportól, kakukkfűtől lágy, a hagymától, fokhagymától, csodálatos aromát kapott a mű!  5 literes üvegbe rétegeztem a kovászolni valókat, közé csilit, hagymát,  3 szál kakukkfüvet, és szárított! kaporszárat tettem. Meleg vízzel öntöttem fel, a vízhez, literenként 1 ek. sót adva. (jelen esetben 2 ek az üveghez) Tetejére száraz kenyérszelet, és napos helyen hagytam kovászolódni. Az időjárás kegyére bízva, időnként a vizet pótolva, 4 nap alatt érett meg. Nem kellett tartanom, az uborkánál túlkovászolás esetén jelentkező nyálkásodástól. Az eredményen felbuzdulva hamarosan más összetevőkkel is folytatom a kísérletet. Bátran javaslom másoknak is. Soha nem voltam híve, hogy bármit is szemétbe dobjak, épp ezért próbáltam újrahasznosítani a dinnyehéjat. Ajánlom mindenkinek!

Kovászolt dinnyehéj cukkinivel, csilivel.

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Kovászolt dinnyehéj cukkinivel, csilivel.

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!