Kötözött, füstölt sonka főzésének titkai

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

TitkosSzakacs

👨‍🍳 Szakács értékelése: 5 / 5 ⭐ (2 szavazat)

Adag

12

Előkészítési idő (perc)

15

Sütési / főzési idő (perc)

240

Nehézség

Könnyű

Kötözött, füstölt sonka főzésének titkai

Recept leírás:

Hozzávalók:

2 db 1,5- 2 kg között lévő közözött sonka
főtt tojás
zöldségek ízlés szerint: saláta, paradicsom, erős paprika, uborka, zöldhagyma
ecetes torma

*

Elkészítés:

A kötözött sonkát alaposan megmosom, én nem szoktam beáztatni, mint azt már olvastam pár helyen, felteszem főni, annyi hideg vízben, hogy bőven ellepje. 4 órán át, lefedve,  lassú tűzön főzöm, majd amikor egy hússzúvégű, kétágú  villa már a közepéig könnyen belemegy, akkor jó. A főzővizében hagyom kihűlni, egészen addig, amíg a víz teljesen elhűlt. Ha hirtelen vesszük ki a forró vízből és szobahőmérsékletre kerül, összeugranak a rostok, rágós lesz a sonka. Így a rostok szép lassan hűlnek ki, a sonka zamatos lesz.  Miután kivettem a kihűlt főzővízből, leveszem róla  a hálót és  szorosan frissen tartó  fóliába csomagolom, így teszem hűtőbe, legalább egy éjszakára. Ezután szépen lehet szeletelni.

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Kötözött, füstölt sonka főzésének titkai

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!