Hozzávalók:
Kötött tészta leves.
1 ek. Zsír,
1 közepes fej hagyma.
1 tk.
Só,
bors.
1 ek. Őrölt pirospaprika.
1 Tojás, kb. 15 dkg. Liszt.
1 ek. Zsiradék,
kb. 25 dkg.
Vegyes zöldség kockára vágva.
*
Elkészítés:
A közepes méretű vörös hagymát a fokhagyma reszelőn le reszeljük.
1 ek. Zsíron megpároljuk, adunk hozzá 1 tk.
Sót, borsot és a tűzről levéve 1ek.
Őrölt pirospaprikát. Félre tesszük
1 tojásból csipet sóból és annyi lisztből amit felvesz /kb. 12-15dkg./ levestésztát gyúrunk, vékonyra ki nyújtjuk. Ezt a levestésztát kenjük meg a vöröshagymás paprikás zsiradékkal.
Kétszer hajtjuk fél-fél cm.
Szélesen a tésztát és mellette késsel elvágjuk, és kis csomókat kötünk.
1 ek. zsiradékon a kockára vágott zöldségeket megpároljuk, felöntjük 1 l. vízzel vagy húslével. Ízesítjük, sóval borssal.
Puhára főzzük és végén bele főzök a kötött tésztát kb. még ötperc főzésre van szükség.