Hozzávalók:
kb. 85 db-hoz:
Hozzávalók:
Tésztához:
10 dkg cukor,
10 dkg margarin,
2 egész tojás
40 dkg liszt
fél csomag sütőpor
Krém:
30 dkg cokor
2 egész tojás
3 ek. tej
4 ek. liszt
3 ek. kakaópor
25 dkg margarin
Díszítés:
franciadrazsé
*
Elkészítés:
A tésztához a cukrot, margarint, a tojásokat habosra keverem. Hozzáadom a lisztet a sütőporral. Összegyúrom, és kis golyókat formálok belőle.
Kizsírozott formába nyomkodom. Vékony legyen a tészta, hogy a krémnek bőven maradjon hely. A kibélelt kis formákat tepsire rakom és előmelegített sütőben szép aranysárgára sütöm. A sütőből kivéve a kis kosarakat kiborítom a formából és hagyom kihűlni.
Közbe, míg a tésztácskák sülnek, elkészítem a krémet.
A hozzávalókat összekeverem, a margarin kivételével és felfőzöm, jó sűrűre.
Miután a krém langyosra hűlt, belekeverem a margarint.
A kihűlt kosárkákat megtöltöm és egy szem francia drazséval díszítem.