Hozzávalók:
70 deka liszt, 4 dl tej, 1 teáskanál só, 3 teáskanál cukor, 2 evőkanál olaj 1 cs instant élesztő
*
Elkészítés:
A kosár.
: Hozzávalók kb 70 deka finomliszt, 4 dl tej 1 teáskanál só 3 teáskanál cukor 2 evőkanál olaj.
Én a kenyérsütő dagasztójában szoktam dagasztani, 90 perces dagasztó progin.
Utánna lisztezett deszkán elnyújtom és Újjnyi csíkokat vágok.
Egy fém tálat alufóliával lefóliázok és az aljával felfelé lerakom tepsibe és elkezdem a fonást, mint a rendes kosárnál.
(8-10 csíkot keresztezve hogy a két oldalán leérjen és keresztbe fűzögetem körbe körbe.
a tetejére a kosárnak egy koszorú alakot fontam, amekkora a kosár szája ezt is külön megsütöttem, majd fogvájóval rátűztem.
a füle úgy készűlt egy egyenes fonatot ráhelyeztem arra a tálra amin kisűlt a kosár alja.
Minden átkentem sütés előtt egész tojással