Hozzávalók:
pulykamell filé: 400 g
körte: 2 db
rokfort márvány sajt: 300 g
só: ízlés szerint
liszt panírozáshoz: 100 g
tojás: 2 db
zsemlemorzsa panírozáshoz: 100 g
burgonya körethez: 200 g
párolt rizs körethez: 200 g
étolaj 5 dl
idény zöldség a díszítéshez: ízlés szerint
*
Elkészítés:
A pulykamell filét szeletekre vágjuk, kiklopfoljuk, majd enyhén sózzuk.
Elkészítjük a tölteléket:
a körtét mossuk, negyedekre vágjuk a magházat eltávolítjuk, majd köré ágyazzuk a reszelt rokfort márványsajtot. A pulykamell szeletekre tesszük és betekerjük.
Panírozás után pirosra sütjük. ( liszt, tojás, zsemlemorzsa sorrendben történjen a panírozás )
Burgonyát megtisztítjuk vékony szeletekre vágjuk, majd forró olajban kisütjük. kisütés után enyhén megsózzuk.
A rizst puhára főzzük.
Tálalás:
Töltött pulykaszeleteket hosszába ketté vágjuk.
A rizst levesmerő kanálba, vagy pohárba tumkoljuk majd kiütjük ( ha jól csináltuk, akkor formás rizs halmazt kapunk.
Ízléseseen elhelyezzük a tányéron a rizst, burgonyát, töltött húst, és díszítésként a zöldségféléket.