Hozzávalók:
*
Elkészítés:
A tojások sárgáját habosra keverem a cukorral, rumaromával.
A tojások fehérjét kemény habbá verem 1 csipet sóval.
A rizslisztet elkeverem a kakaóval.
A habossá kevert sárgájákhoz keverem a kakaós lisztet, ráöntöm a citromlében elkevert szódabikarbónát.
Hozzáadok 1 db kis kockákra felvágott körtét.
Összekeverem, majd a felvert fehérje felével összedolgozom.
Utána a fehérje másik felét is hozzáadom, és spatulával finoman elkeverem, vigyázva, hogy ne törjem a habot.
Kivajazott tortaformába simítom, kirakom felszeletelt körtével.
Előmelegített sütőben, 180 fokon, kb.
20 perc alatt megsütöm.
Az első tízpercben nem nyitom ki a sütőajtót.
Tűpróbával ellenőrzöm.
Ha kész és kihűlt, körtesünivel díszítem.
A tüskéket a szőlőszemekből fogpiszkáló segítségével, a szemeket szegfűszegből, az orrát pedig feketeszederből alakítom.