Hozzávalók:
4 körte
2 nagyobb alma
10 dkg olvasztott vaj
cukor, fahéj
szilva, szőllő
aulofólia
*
Elkészítés:
Személyenként veszünk 1 körtét és 1/2 almát.
A gyümölcsöt meghámozzuk. A körtét kétfelé vágjuk, de úgy hogy a szára rajta maradjon. Magházát kivájjuk. Az almát kockákra vágjuk.
Amennyi személyre készítjük, annyi kocka alufóliát vágunk. A fóliát szétterítjük, olvasztott vajjal megkenjük, rárakjuk a körtét, a kockázott almát, félbevágott szilvát, szemezett szőllőt és megszórjuk porcukorral, majd egy kevés fahéjjal. Az alufólia 4 sarkát megfogjuk és összetekerjük. Batyukat készitünk belőle. Tepsibe rakjuk, 180 fokon 25 percig sütjük.
Tálaláskor tejszínhabot adunk mellé.


