Körtés diós batyu Tante Fanny tésztából

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

János

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

25

Sütési / főzési idő (perc)

15

Nehézség

Könnyű

Körtés diós batyu Tante Fanny tésztából

Körtés diós batyu Tante Fanny tésztából

Hozzávalók:

⚠️ Nincs alapanyag megadva vagy nem recept oldalon vagyunk.

Elkészítés lépései:

⚠️ Nincsenek megadott elkészítési lépések.

Hozzávalók:

1 csomag Tante Fanny friss leveles tészta 270 g
3 db körte
3 ek kristálycukor
1 csomag vaníliás cukor
5 dkg mazsola
10 dkg aprított dió
fahéj ízlés szerint
1 db tojás a kenéshez

*

Elkészítés:

A Tante Fanny tésztát kitekerjük, majd 12 x 12 cm -s négyzetekre vágjuk.
A diót kevés cukorral megpirítjuk, majd hozzáadjuk a mazsolát, fahéjat és a kockára vágott körtét.
A tészta közepére halmozunk a töltelékből, majd batyukat formálunk.
A batyu száját összenyomkodjuk, és kevés vajon megkent alufólia csikkal összefogjuk.
Felvert tojással megkenjük a tetejét.
Sütés után az alufóliát eltávolítjuk. 210 fokon előmelegített sütőben aranysárgára sütjük.

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Körtés diós batyu Tante Fanny tésztából