Hozzávalók:
3 db körte
5-6 db burgonya (kb. fél kiló)
1 szál póréhagyma
15 dkg sajt lereszelve
2 dl tejszín
2 ek. étkezési keményítő
só, bors
1 kk. vaj a tál kikenéséhez
A fűszerek Toldi Fűszertermékekből:
http: //www.toldifuszerek.hu
*
Elkészítés:
Egy tűzálló tálat kikenek vajjal. A körtét megmosom és megtörlöm, levágom a szárát és elnegyedelem, kivágom a csumáját. Majd elharmadolom ezeket a szeleteket is. A burgonyát megpucolom és felszeletelem 1 cm vastagságúra. A tálba belerétegezem a körtét és a burgonyát. Egy tálban a tejszínt csomómentesre keverem az étkezési keményítővel, majd hozzáadom a lereszelt sajt felét, só, borssal ízesítem. A póréhagymát félbevágom hosszában és felszeletelem, ráöntöm a körtés, burgonyára, majd ráöntöm a tejszíneskeveréket. Előmelegített sütőben 180m fokon legalább 60 percig sütöm. Ha kész, a maradék sajtot rászórom még amíg meleg a köret. Utána húsok mellé köretnek tálalható.


