Körte, ropogós köntösben

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Marcsi64

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

20

Sütési / főzési idő (perc)

20

Nehézség

Könnyű

Körte, ropogós köntösben

Körte, ropogós köntösben

Hozzávalók:

⚠️ Nincs alapanyag megadva vagy nem recept oldalon vagyunk.

Elkészítés lépései:

⚠️ Nincsenek megadott elkészítési lépések.

Hozzávalók:

•        4 körte
•        1 ek. Méz
•        8 ek. Natúr joghurt (2×125 gr-os pohárral)
•        1 citrom
•        1 tasak vaníliás cukor
•        2 ek. Durvára vágott dióbél
•        6 ek. Zabpehely
•        Fahéj
•        Csipet őrölt kardamom

*

Elkészítés:

A körtéket elfelezzük, magjukat kivágjuk, és vastag szeletekre vágjuk őket. Beletesszük a körtéket az UltraPlusz kerek edénybe, majd a TW Citromfacsaróval kifacsart citrom levét rácsúrgatjuk. A diót a Konyhai Mindenttudóban, durvára vágjuk a kés betét segítségével. A zabpelyhet és a diót megpirítjuk egy teflonbevonatú Mesterszakács Serpenyőben, majd megvárjuk, amíg kihűlnek. A mézet, a vaníliás cukrot, a citrom lereszelt héját, a joghurtot, a fahéjat és a kardamomot összekeverjük a TW Mini Kelesztő tálban. Mikor kihűlt a dió és a zabpehely összekeverjük a mézes – joghurtos keverékkel, és a körtékre tesszük, és kb. 20 percre sütőbe tesszük, majd tálalhatjuk is.
Ajánlott Tupperware edények:
UltraPlusz kerek edény
TW Citromfacsaró
Konyhai előkészítő kés
Szeletelő kés
Mesterszakács Nyeles Serpenyő (teflonbevonattal)
Mesterfogás lapát
Konyhai Mindenttudó késsel
Kézi reszelő citrom/csoki reszelő betéttel

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Körte, ropogós köntösben