Hozzávalók:
40 dkg trappista sajt
20 dkg tehén túró
20 dkg juhtúró
1 fej vöröshagyma
10 dkg vaj vagy margarin
só
őrölt kömény
pirospaprika
1 ek tejföl /ha nagyon száraz a túró/
*
Elkészítés:
Előkészítés:A vöröshagymát apróra vágjuk.A túrót szitán vagy krumplinyomón áttörjük.A túróból,vajból a vöröshagymával és a fűszerekkel körözöttet készítünk.
Elkészítés:A sajtot mikróban vagy forróvízben megolvasztjuk.Csak annyira hogy képlékeny legyen de ne folyjon.Alufólián téglalap alakúra nyújtjuk.Rákenjük a körözöttet és felcsavarjuk mint a beiglit.Szorosan alufóliába csavarjuk és néhány órára a hűtőbe tesszük szeletelés előtt.Tehetünk mellé majonézes salátát /kukorica,burgonya,francia saláta/de önállóan is finom.Készíthetjük csak tehén vagy csak juhtúróbol is.