Hozzávalók:
25 dkg tehéntúró
15 dkg juhtúró
2-3 dkg vaj
1 fej hagyma/lilahagyma
7-8 db (kisebb) paprika
só
kömény
füszerpaprika
*
Elkészítés:
A hagymát megtisztítjuk és felkockázzuk.
A túrót, juhtúrót, vajat fűszerpaprikát köménymagot összedolgozzuk. A masszába belekeverjük a hagymát, ha szükséges, sózzuk.
A paprikák száras végét eltávolítjuk, kiszedjük a magházat, és beletöltjük a masszát. Rövid időre hűtőbe tesszük, hogy összeérjenek az ízek.
Fogyaszthatjuk salátákhoz, vagy szeletelhetjük kenyérre is.
Mivel ma nem megyek sehova és volt itthon újhagyma, az én adagoba tettem még 2 szál újhagymát a szárával együtt és kockáztam bele paprikát és uborkát is.