Hozzávalók:
25 dkg túró
1 közepes vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
0,5 kávéskanál só
0,5 kávéskanál fűszerpaprika
1 csipet őrölt köménymag
*
Elkészítés:
A túrót és a 3 fűszert belerakjuk egy műanyag tálba, majd összekeverjük.
A vöröshagymát megtisztítjuk, 4 fele vágjuk, s fokhagymanyomón rá nyomjuk a túrós finomságra, meg az 1 gerezd fokhagymát is, majd újra jól összekeverjük.
Egy éjszakára hűtőbe rakjuk, hogy összeérjenek az ízek.
Másnap már kenyérre lehet kenni, s ehetjük.
Paradicsomot, paprikát eszünk hozzá.
Én fehér-paprikát megtisztítok, kivágom a belsejét, s megtöltöm a körözöttel.
Így még finom abb.