Hozzávalók:
Kelt tésztához:
50 dkg liszt
3 ek koronás cukor
3 dl tej
3 dkg élesztő.(nálam saját kovász 20 dkg)
4 ek olvasztott vaj
1 egész tojás
2 tojás sárgája
5 ek vaj a kenéshez
1 kk kurkuma-szép sárga lesz a tészta tőle.
Töltelékhez
4 db alma
1 cs tejszínes pudingpor
4 ek barna cukor
1 dl tej
*
Elkészítés:
4 db almát lereszelünk.
Kicsavarjuk, a levét 1 dl tejjel, 4 ek porcukorral 1 cs tejszínes pudinggal ( ma puncsból készült és nagyon finom lett) összekeverjük, felfőzzük, folytonos keverés mellett.
A végén a fél citrom levével elkevert, reszelt almát is bele rakjuk és átfőzzük.
Kihűtve kerül a kalácsba.
Mákkal, dióval, lekvárral is tölthető.
Nagyon finom a tej+cukor+mák+kókuszreszelék+mazsola töltelékkel.
Kelt tésztát készítünk.
Összedagasztás után egy órát pihen a tészta.
Kenyérsütőre bíztam!
Kinyújtjuk ujjnyi vastagra Megkenjük olvasztott vajjal.
4 ujjnyi négyzetekre vágjuk Ráhalmozzuk a tölteléket.
Négy sarkát összecsippentjük, kis batyukat formálunk, óvatosan összegömbölyítjük.
Meg kenjük olvasztott vajjal, tetejét koronás barna cukorba mártjuk.
Muffin formába helyezzük.
20 percet pihentetjük, amíg, újra megkél, kétszeresére meleg helyen.
180c°-ra elő melegített sütőben 25 perc alatt kész.
A tészta harmadából még egy tállal lett, almásan.
Készülhet rétes, vagy leveles kész tésztából is!