Koronás, bejgli torta kókuszos mákkal, áfonyával.

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Olgis

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

6

Előkészítési idő (perc)

80

Sütési / főzési idő (perc)

35

Nehézség

Haladó

Recept leírás:

Hozzávalók:

50 dkg liszt
2 ek olaj
2 ek cukor
3 dkg élesztő-nálam 25 dkg saját készítésű kovász
1 db egész tojás+egy sárgája
3 dl tej
Pici só
1 tojás sárgája 1 kk tej a lekenéshez.
Töltelékhez:
mák 15 dkg
kókusz reszelék 10 dkg
áfonya 5dkg
4 ek porcukor

*

Elkészítés:

1.
A hozzávalókból kelt tésztát készítünk.
(Én a kenyérsütőre bízom.
) 2.
Ha duplájára kelt, két és fél ujjnyira kinyújtom.
3.
A töltelékkel megkenem, és feltekerem.
(egy rúd lesz belőle) 4.
Egy kivajazott, lisztezett, kerek tortaformába helyezem, úgy hogy a nyitott végek felül legyenek.
( ez lesz a koronája a kalácsnak, amikor sütés közben kissé kinyillik, felemelkedik.
) 5.
Újra kelesztem kb fél órát meleg helyen(vagy egy tál közép meleg víz fölött) 6.
.
Tojással megkenem.
(tetejét kókusz reszelékkel megszórhatjuk.
) 7.
Forró sütőbe kerül, 200 C°-ra, majd mérsékeljük a hőfokot, 170 C°-ra.
Fél óra alatt megsül.