Hozzávalók:
Kb. 60-70 dkg sertésköröm, kis darabokra vágva
1 nagy fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
1-1 paprika, paradicsom
só, bors, pirospaprika
6-7 db közepes burgonya
*
Elkészítés:
Ezt az ételt Józsi kollégámtól tanultam, az ő receptje alapján írom le. AMC Premium System elemben és Navigenioval készítem.
Minden hozzávalót megtisztítok, összevagdalok.
A 3 l-es, 20 cm-es alapelembe kb fél dl vizet öntök, a megtisztított sertéskörmök felét belerakom. Sózom, borsozom, rászórom a vöröshagymát és a fokhagymát, az apróra vágott paprikát és paradicsomot, majd rárakom a köröm darabok másik felét. Ismét sózom, borsozom, bőségesen meghintem pirospaprikával és rárakom a megtisztított, de egészben hagyott burgonyákat. Az edényre ráteszem a gyorsfőzőfedőt, lezárom, a Navigeniot automatikus főzésre állítom (A jelzés), az audiothermet turbo fokozatra programozom és 30 perc főzési időre állítom. Ráteszem a gyorsfőzőfedő visiothermjére, inicializálom (kétszer körbefordítom a visiothermen) és békén hagyom az egészet. Amikor az étel kész, az audiotherm úgyis kikapcsolja a Navigeniot.
Amikor enni akarunk (akár több óra múlva is friss, meleg az étel!), leveszem a gyorsfőzőfedőt, egy tányérra szedem a megfőtt burgonyákat, fakanállal jól átkavarom a pörit, és tálalom. Sok dolgom nincs vele és eszméletlen finom!