Hozzávalók:
Hozzávalók:
0,5 kg savanyú káposzta
1 fej vöröshagyma
2 cikk fokhagyma
3 db babérlevél
10 dkg füstölt kolbász
1 ek. liszt
3 dl tejföl
10 dkg füstölt szalonna
1 tk. delikát
kevés só
*
Elkészítés:
A szalonnát apróra felkockáztam.
A vöröshagymát megpucoltam és kockára vágtam.
A savanyú káposztát megmostam és elvagdostam, hogy ne legyenek olyan hosszúk a levesben.
A szalonnát kiolvasztottam és kiszedtem az edényből. A visszamaradt zsíron megpirítottam a vöröshagymát.
A savanyú káposztát is rátettem és azt is átpirítottam.
Felöntöttem vízzel, beletettem a babérlevelet, delikátot és főztem egy órát.
A fokhagymát belereszeltem a levesbe.
A kolbászt felkarikáztam és egy lábasban kisütöttem. A kisült zsírral együtt a levesbe öntöttem.
A tejfölben elkevertem a lisztet.
A levesből kivettem 2 dl-t, és ezzel fellazítottam a habarást. Így nem lesznek majd a leves tetején a tejföl darabkák. Ezzel sűrítettem be a levest.
Összeforraltam, megkóstoltam , hogy elég sós-e és kész is lett a finom leves.