Hozzávalók:
50 dkg szálas savanyított káposzta
1 szál füstölt kolbász
5 db közepes burgonya
napraforgó olaj és finomliszt a rántáshoz
2-3 gerezd fokhagyma
só, őrölt bors, pirospaprika ízlés szerint
A fűszerek Toldi fűszer termékek:
www.toldifuszer.hu
*
Elkészítés:
2 evőkanál olajjal és 2 dkg liszttel zsemleszínű rántást készítünk. Lehúzva a tűzről, megszórjuk a pirospaprikával, őrölt borssal, majd visszatéve beledobjuk a felkarikázott kolbászt. Egy picit hagyjuk, hogy kijöjjön a kolbász színe, majd belerakjuk a szükség szerint átmosott szálas savanyú káposztát (ha túl savanyúnak találjuk), a fokhagymagerezdeket teatojásba zárva, és felöntjük 1,5-2 liter hideg vízzel.
Félidőben (illetve a krumplitól függően, akár majdnem az elején) beletesszük a kockára vágott krumplit. Ha szükséges, sózzuk a levest.
Készre főzzük.


