Hozzávalók:
15-20 dkg. apró savanyú káposzta
10 dkg. szárazkolbász
10 dkg. füstölt hús
1 dob. szárazbab konzerv, vagy 10 dkg. szárazbab
1 fej vöröshagyma,
1 gerezd fokhagyma
1-1 szál vegyes zöldség, zeller, karalábé
só
bors
2 db. babérlevél
1 mk. őrölt kömény
pirospaprika
olaj
*
Elkészítés:
Kevés olajon a hagymát megpirítjuk, pirospaprikával megszórjuk, a füstölt húst, a felkarikázott kolbászt beletesszük, sózzuk, hozzáadjuk a fűszereket és majdnem készre főzzük.
Belerakjuk a kimosott káposztát, a zöldségeket, annyi vízzel egészítjük ki, hogy éppen ellepje, majd tovább főzzük, mielőtt kész, hozzáadjuk a babot és pár percig még összeforraljuk és melegen tálaljuk.
Tetszés szerint tejföllel dúsíthatjuk.
( Ha szárazbabunk van, akkor azt előzőleg jól beáztatjuk és már a füstölt hússal feltesszük főni.)
Jó étvágyat hozzá!
saját változat