Korhelyleves

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Gasztropajti

👨‍🍳 Szakács értékelése: 4 / 5 ⭐ (3 szavazat)

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

15

Sütési / főzési idő (perc)

30

Nehézség

Haladó

Korhelyleves

Recept leírás:

Hozzávalók:

50 dkg. savanyú gyalult káposzta,
20 dkg. csülök ( lehetőleg füstölt )
1 szál füstölt házikolbász,
2 szál répa,
2 szál petrezselyem gyökér,
néhány babérlevél,
3 gerezd fokhagyma,
1 fej hagyma,
kevés őrölt pirospaprika,
3 kanál tejföl,
1 kanál liszt,
kevés csombor (borsikafű)
só, őrölt bors.

*

Elkészítés:

A hagymát csíkokra vágom, a fokhagymát szétnyomom.
A csülköt felkockázom, a kolbászt felkarikázom.
A savanyú káposztát megvagdosom, hogy ne legyenek hosszúak a szálai, ha túl savanyú kicsit átöblítem, majd bő vízben felteszem főni.
A felkockázott csülköt, a csíkozott hagymát, a fokhagymát, a csombort, és néhány babérlevelet hozzáadva addig főzöm, míg a hús is majdnem megpuhul.
Beleteszem a karikázott, vagy hasábra vágott zöldségeket.
Rövid idő után hozzáadom a felkarikázott kolbászt, valamint a főzőléből keveset kivéve, azt tejföllel, liszttel csomómentesre keverve behabarom.
Kevés őrölt pirospaprikát, és borsot is teszek a levesbe, és ha szükséges, sózok is rajta.
A kolbász, és a csülök enyhén sós ízt kölcsönöz a levesnek, így erre nem mindig van szükség.
Tejföllel tálalom.

Korhelyleves

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Korhelyleves