Korhely leves (ahogy én szeretem)

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Talana

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

15

Sütési / főzési idő (perc)

0

Nehézség

Könnyű

Korhely leves (ahogy én szeretem)

Recept leírás:

Hozzávalók:

Savanyúkáposzta, füstölt kolbász, paradicsompüré, kapor, izlés szerint aszalt gomba, langyos vízben jól kiáztatva. Fokhagyma, hagyma, só, bors, ízlés szerint fűszerek, víz,

*

Elkészítés:

A savanyúkáposztát elvagdosom, hogy ne legyen túl hosszú, belekarikázom a kolbászt, én kihagytam, de van aki szereti benne az a szalt gombát ( ezt előtte 1-2 órán át jól kiáztatjuk langyos vízben.
) Hagyom felfőni, sóval, borssal, fokhagymával ízesítem, kis csomó kaprot összekötve belerakom, + egy kis fej vöröshagymát (a kaprot és a hagymát a főzés végén kidobjuk belőle ).
Amikor puhára főtt a levesben a káposzta és a gomba is, kistányérban kevés levet elkeverünk egy kis doboz paradicsompürével.
Van aki fűszerpaprikát tesz a rántásba, szerintem a paradicsompüré sokkal jobban kiadja a káposzta savanykás ízét.
Ezt hozzáadjuk a leveshez, a kaprot és a hygmát ha megtaláljuk kidobjuk belőle.
Egy kis fej, , vagy egy fél hagymát apróra kockázunk, és egy tört fokhagymagerezdet zsiradékon felhevítünk, kevés liszt hozzáadásával gyenge rántást készítünk.
Pár percig hagyjuk összeforrni a levest.
Télen sokan nagyon szeretik, nagyon jól átmelegíti a szervezetet és a káposztában rengeteg a vitamin.
Jó étvágyat hozzá.
.
.
.
🙂

Korhely leves (ahogy én szeretem)

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Korhely leves (ahogy én szeretem)

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!