Korhely bableves

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

TitkosSzakacs

👨‍🍳 Szakács értékelése: 5 / 5 ⭐ (2 szavazat)

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

15

Sütési / főzési idő (perc)

60

Nehézség

Haladó

Korhely bableves

Korhely bableves

Hozzávalók:

⚠️ Nincs alapanyag megadva vagy nem recept oldalon vagyunk.

Elkészítés lépései:

⚠️ Nincsenek megadott elkészítési lépések.

Hozzávalók:

25 dkg szárazbab,
30 dkg savanyú káposzta,
40 dkg pulyka felsőcomb filé
4-5 babérlevél,
1 fej vöröshagyma,
3 -4 gerezd fokhagyma,
1 kávéskanál őrölt pirospaprika,
kevés őrölt köménymag,
2 szál sárgarépa,
1 szál petrezselyemgyökér,
só, őrölt bors,
kis csokor petrezselyem zöld,
3-4 evőkanál étolaj.

*

Elkészítés:

A száraz tarkababot éjszakára beáztatjuk, másnap leöblítjük, és sós vízben, néhány babérlevéllel együtt feltesszük főzni.
( nem nagy lángon !) Közben feldaraboljuk kockákra a pulykahúst, és egy óra főzés után a babhoz adjuk.
Fedő alatt tovább főzzük.
A zöldségeket is karikára vágjuk, és mikor a hús is kicsit főtt már, az edénybe tesszük.
Ellenőrizzük a káposztát, ha túl savanyú kimossuk, akár több léből is.
Ha túl hosszúak a szálak, vágódeszkán kicsit megvágjuk, könnyebben fogyaszthatóvá téve azt.
Kóstolás után véglegesen befűszerezzük a levest.
A savanyú káposzta hozzáadása előtt nem szabad, mert annak savanyúsága jelentősen változtat a végleges ízhatáson.
A petrezselyem zöldet is hozzáadva készre főzzük.

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Korhely bableves