Hozzávalók:
Hozzávalók
10 db tojás
10 kanál liszt
10 kanál víz
10 kanál cukor
10 db baba piskota
Krémhez
nutella 450 gr
2db 500 gr mascarpone
*
Elkészítés:
Elkészítés:
A tojásokat kettéválasztjuk, a hozzávalókat kimérjük. A sütőtepsit előkészítjük, azaz sütőpapírral kibéleljük, vagy vajazzuk-lisztezzük.
A tojásfehérjéket a csipetnyi sóval habosra verjük. Hozzáadjuk a tojások sárgájához kanalanként a cukrot, ezzel kikeverjük. A lisztet is és a vízet is hozzáadjuk és a tojásos masszába forgatjuk. Majd óvatosan beleforgatjuk a habba ,ne törjük össze.
A tésztamasszát a tepsibe simítjuk, és 180 fokos sütőben kb. 20 perc alatt aranysárgára sütjük.
Amíg sül a tészta a nutellát kikeverjük kicsit habosra a mascarponéval.
Amikor kihűl a tészta ketté vágjuk és a közepénél egy éket vágunk a könyv könyvjelzőjének.
A kikevert krémmel megkenjük a két lap között .
A nyitott könyv formájában a baba piskótákkal kicsit magasítok az oldalaknál ,hogy könyv forma legyen Ezt lehet a krémmel rögzíteni.
Ezek után az egészet ismét lekenjük a krémmel ,most már könyv formája is van
az oldalait is bekenjük és elhúzzuk a végén nutellába mártott szilikon ecsettel,mint ha lapok lennének.
Majd az előző napon elkészített cukor fondantal bevonjuk. Tetszés szerint díszítjük
A cukor fondant receptjét iderakom ha valakit érdekel
http://www.receptlap.hu/recept/fondant_keszitese_az_en_kis_figuraim__11499