Konyakos csirkemájkocsonya

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

János

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

8

Előkészítési idő (perc)

30

Sütési / főzési idő (perc)

15

Nehézség

Könnyű

Konyakos csirkemájkocsonya

Recept leírás:

Hozzávalók:

60 dkg csirkemáj
4 dl majonéz
4 dl tejföl
1 dl konyak
4 ek zselatinpor
2 teáskanál mustár
4 gerezd fokhagyma
2 csokor petrezselyemzöld
bors, só, pástétomfűszer ízlés szerint

*

Elkészítés:

A csirkemájat ereitől ( hártyát ) megfosztom majd annyi forrásban lévő vízbe teszem, amennyi szűken ellepi.
Az újraforrástól számított 5 percig főzöm, illetve addig, amíg a beleszúrt villa nyomán már nem folyik véres lé.
A zselatint 1 dl máj főzőlében feloldom.
Folpack fóliával úgy bélelek ki két őzgerincformát, hogy lelógó pereme is legyen.
A leszűrt máj egyik felét ledarálom, másik felét darabokra vágom.
A majonézt összekeverem a tejföllel, konyakkal, mustárral, zúzott fokhagymával, pástétomfűszerrel, borssal, és a sóval, majd hozzáadom a megmosott, lecsöpögtetett, nagyon finomra metélt petrezselyemzöldet és a darált májat.
A masszát a bélelt formákba símítom, majd befedem és megdermesztem.
2 cm-es szeleteket vágok a kocsonyás májast, és salátával bélelt tálban tálalom.

Konyakos csirkemájkocsonya

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Konyakos csirkemájkocsonya

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!