Hozzávalók:
A tésztához:
6 tojás
6 evőkanál porcukor
6 evőkanál liszt
margarin a formák kikenéséhez
liszt a formák kiszórásához
A krémhez:
2 evőkanál liszt
2 evőkanál vaníliás pudingpor
2 vaníliás cukor
4 deci tej
180 gr vaj
120 gr porcukor
4 evőkanál darált dióbél a díszítéshez
*
Elkészítés:
A tojásokból a szokásos módon piskótatésztát készítek, majd a masszát két kikent, lisztezett tortaformába osztom. Előmelegített, 180 fokos sütőben szép aranysárgára sütöm.
A lisztet, a pudingporral, a vaníliás cukorral elkeverem, óvatosan hozzá öntöm a tejjel, nehogy csomós maradjon, kevergetve sűrűre főzöm. A tűzről levéve, néha kevergetve, kihűtöm.
Közben a vajat a cukorral habosra keverem.
A pudingos krémet a kikevert vajjal alaposan összedolgozom. Finom, könnyű krém a végeredmény. Ezzel töltöm a tortát, az oldalakat és a torta tetejét is ezzel vonom be. Az oldalakra darált diót szórok, így finom.
Jó étvágyat!
