Hozzávalók:
*1 közepes fej káposzta fele
*1 nagyobb sárgarépa
*1 nagyobb krumpli
*1 púpos ek liszt
*2 ek olaj
*1 csapott tk őrölt pirospaprika
*1 dl házi paradicsomlé
*1 kk só
*1 nagy csipet bors
*1 tk házi ételízesítő (esetleg 1 leveskocka)
*1 csipet őrölt köménymag
*
Elkészítés:
A zöldségeket megtisztítjuk, a káposztát (a torzsája és a vastagabb levél erek nélkül ) vékony csíkokra vágjuk, a sárgarépát felkarikázzuk, a krumplit kisebb kockára vágjuk.
A káposztát a répával és a krumplival együtt egy közepes fazékba szórjuk és felengedjük annyi vízzel, hogy ellepje.
Ízesítjük sóval, borssal, köménymaggal, ételízesítővel ( leveskockával ) és fedő alatt addig főzzük, míg a zöldségek megpuhulnak.
Közben a lisztet csomómentesre keverjük az olajjal, mérsékelt lángon világosra pirítjuk.
A tűzről lehúzva megszórjuk pirospaprikával és lassanként adagoljuk hozzá a paradicsomlevet, amivel csomómentesre keverjük.
Majd belecsorgatjuk a levesbe és hagyjuk felfőni.
Melegen kínáljuk.