Hozzávalók:
Tészta:
20 dkg liszt
1 kk. sütőpor
7,5 dkg cukor
5 dkg vaj
1 egész tojás
Krém:
50 dkg túró
15 dkg cukor
1 cs. vaníliás cukor
3 tojás sárgája
1,5 dl olaj
1 cs. vaníliás puding
3 kk. citromlé
0,5 l tej
Máz:
3 tojás fehérje
7,5 dkg kristálycukor
*
Elkészítés:
A tészta hozzá valóit összegyúrjuk, sodorjuk és kivajazott kapcsos tortaformába fektetjük.
A krémet minden hozzávalóval összekeverünk, és a tésztára öntjük.
180 fokos, előmelegített sütőbe tesszük a tortánkat és 1 órán keresztül sütjük.
A mázhoz a tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verjük és a már majdnem kész tortánkra simítjuk.
Visszatesszük a sütőbe és még 10 percig együtt sütjük.
Miután elkészült, a formában hagyjuk kihűlni, majd óvatosan eltávolítjuk a tortaforma oldalát.