Hozzávalók:
Gombóchoz:
Fél kg darálthús
rizs
só,bors,pirospaprika
tojás
vöröshagyma
alaplé (leveskockából pl.)
Szószhoz:
30g vaj
35g liszt
1 tojássárga
1ek.tejszín
só,bors,citromlé
kapor
0.5 kg penne tészta
*
Elkészítés:
A darálthúshoz 1marék félig főtt rizst adok,egy tojást,egy fej reszelt vöröshagymát,sót,borsot és pirospaprikát teszek még hozzá és jól összegyúrom. Gombócokat formázok és picivel több,mint fél liter alaplében megfőzöm a gombócokat.
A vajat egy lábasban felolvasztom, hozzáadom a lisztet és tovább melegítem, míg világossárga lesz.Felöntömfél liter alaplével, amiben a húsgolyokat főztem, és állandó keverés mellett 5 percig főzöm.A tojássárgát elkeverem a tejszínnel, és hozzávegyítem a szószhoz. (Nem főzöm tovább.)Sózom, borsozom és citromlével ízesítem.A húsgolyókat a szószba teszem és megszórom kaporral.
A pennét sós,olajos vízben kifőzöm és a szószos gombóccal tálalom