Königsbergi húsgolyók pennével

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Lujza

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

30

Sütési / főzési idő (perc)

40

Nehézség

Könnyű

Königsbergi húsgolyók pennével

Königsbergi húsgolyók pennével

Hozzávalók:

⚠️ Nincs alapanyag megadva vagy nem recept oldalon vagyunk.

Elkészítés lépései:

⚠️ Nincsenek megadott elkészítési lépések.

Hozzávalók:

Gombóchoz:
Fél kg darálthús
rizs
só,bors,pirospaprika
tojás
vöröshagyma
alaplé (leveskockából pl.)
Szószhoz:
30g vaj
35g liszt
1 tojássárga
1ek.tejszín
só,bors,citromlé
kapor
0.5 kg penne tészta

*

Elkészítés:

A darálthúshoz 1marék  félig főtt rizst adok,egy tojást,egy fej reszelt vöröshagymát,sót,borsot és pirospaprikát teszek még hozzá és jól összegyúrom. Gombócokat formázok és picivel több,mint fél liter alaplében megfőzöm a gombócokat.
A vajat egy lábasban felolvasztom, hozzáadom a lisztet és tovább melegítem, míg világossárga lesz.Felöntömfél liter alaplével, amiben a húsgolyokat főztem, és állandó keverés mellett 5 percig főzöm.A tojássárgát elkeverem a tejszínnel, és hozzávegyítem a szószhoz. (Nem főzöm tovább.)Sózom, borsozom és citromlével ízesítem.A húsgolyókat a szószba teszem és megszórom kaporral.
A pennét sós,olajos vízben kifőzöm és a szószos gombóccal tálalom

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Königsbergi húsgolyók pennével