Köménymag leves nagyanyáinktól

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Csildi

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

6

Előkészítési idő (perc)

10

Sütési / főzési idő (perc)

25

Nehézség

Könnyű

Köménymag leves nagyanyáinktól

Recept leírás:

Hozzávalók:

3 púpos ek liszt
3 evőkanál  olaj
1 teás kanál piros paprika
2 púpos evőkanál köménymag egészben
1  kávéskanál  só
1 csipet bors
1 csapott kk őrölt köménymag
1 kávés k .házi ételízesítő
10 dl víz
2 kisebb szelet kenyér

*

Elkészítés:

Az egész köménymagot 2 dl vízben felfőzzük.
A lisztet egy kisebb fazékban az olajjal csomómentesre keverjük, kis lángon világosra pirítjuk.
Majd rárakjuk a piros paprikát is
Lehúzzuk a tűzről, majd fokozatosan beleszűrjük a köménymagos főzetet, plusz még kb. 8 dl vizet, közben állandóan kavargatjuk, hogy ne maradjon csomós.
Visszatesszük a lángra és ízesítjük sóval, borssal, őrölt köménymaggal, házi ételízesítővel (esetleg leveskockával).
Közben a kenyereket egész apró kockára, darabokra vágjuk és egy tepsibe rakva 200 fokosra előmelegített sütőben 5-6 perc alatt kicsit megpirítjuk.
A levest melegen, a pirított kenyérkockákkal kínáljuk.

Köménymag leves nagyanyáinktól

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Köménymag leves nagyanyáinktól

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!