Hozzávalók:
3 púpos ek liszt
3 evőkanál olaj
1 teás kanál piros paprika
2 púpos evőkanál köménymag egészben
1 kávéskanál só
1 csipet bors
1 csapott kk őrölt köménymag
1 kávés k .házi ételízesítő
10 dl víz
2 kisebb szelet kenyér
*
Elkészítés:
Az egész köménymagot 2 dl vízben felfőzzük.
A lisztet egy kisebb fazékban az olajjal csomómentesre keverjük, kis lángon világosra pirítjuk.
Majd rárakjuk a piros paprikát is
Lehúzzuk a tűzről, majd fokozatosan beleszűrjük a köménymagos főzetet, plusz még kb. 8 dl vizet, közben állandóan kavargatjuk, hogy ne maradjon csomós.
Visszatesszük a lángra és ízesítjük sóval, borssal, őrölt köménymaggal, házi ételízesítővel (esetleg leveskockával).
Közben a kenyereket egész apró kockára, darabokra vágjuk és egy tepsibe rakva 200 fokosra előmelegített sütőben 5-6 perc alatt kicsit megpirítjuk.
A levest melegen, a pirított kenyérkockákkal kínáljuk.