Hozzávalók:
50 dkg liszt,
2,5 dl langyos víz,
2 dkg friss élesztő,
1 kk cukor,
1 ek só,
20 dkg vaj,
kömény egész-őrölt,
30 dkg sajt,
1 tojás.
*
Elkészítés:
Lisztből,vízből,cukorból és sóból közepesen lágy tésztát dagasztunk.Beledagasztunk 10 dkg puha vajat.A tésztát hagyjuk duplájára kelni,a megkelt tésztát 4 cipóra osztjuk,a cipókat hosszú téglalappá nyújtjuk,olvasztott vajjal megkenjük,megszórjuk sajttal,és őrölt köménnyel.Pizza vágóval keskeny hosszú háromszögekre vágjuk,feltekerjük.Tetejüket felvert tojással megkenjük,reszelt és jó sok köménnyel megszórjuk.Megint hagyjuk a duplára kelni,200 fokra előmelegített sütőben szép pirosra sütjük.Rácson hűtjük.


