Hozzávalók:
2 dcl tej
0,7 dcl víz
1/2 kiskanál cukor
1/2 kiskanál só
40 dg simaliszt
2 dg éleszto
Kenéshez:
6 dg vaj
2 ek. olaj
Toltelék
12 dg juhsajt / az eredeti recept szerint ennek a fele/
1 ek. tejfol
10 dg házikolbász pici kockákra vágva
1 tojás+szezámmag a tetejére,5
*
Elkészítés:
A tésztához valókat a kenyérsutoben bedagasztom, majd három részre osztom és vékonyra kisodrom.
Az elso lapot megkenem a langyos vaj-olaj keverékkel. Rárakom a másik lapot, erre rápakolom a tejfol-juhtóró-kolbász tolteléket, majd ráteszem a harmadik lapot is. Megkenem olajos vajjal.
Hajtogatjuk – fentrol kozépre, alulról rá, ugyanígy oldalról is. Minden hajtogatás elott megkentem olajos vajjal. Bekentem a tetejét is, majd bevagdostam, nyolc szeletbe. Egy 22 cm átméroju tortaformában egy órát kelesztem,
Kb. 25-30 perc alatt megsult. Utána szétvágjuk teljesen a szeleteket.


