Kombe húsos *

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Krisztina

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

60

Sütési / főzési idő (perc)

30

Nehézség

Kombe húsos *

Recept leírás:

Hozzávalók:

Hozzávalok tésztához:
1 dl langyos víz…
3 dl langyos tej
1 kávéskanál kristálycukor
2,5 dkg friss élesztő
60 dkg sima liszt átszitálva (nem muszáj szitálni, de így levegősebb lesz a liszt, ezáltal még lazább lesz a tészta)
1 teáskanál só
Töltelék:
1 kg darált hús(sertés)
1 v.hagyma,3-4 gerezd fokhagyma
f.bors,vegeta.izlés szerint fuszerek.
olaj a sutéshez
készre pároljuk a darált húst
A rétegek közé:
10 dkg vaj
5 evőkanál olaj
Hozzávalok tésztához:
1 dl langyos víz…
3 dl langyos tej
1 kávéskanál kristálycukor
2,5 dkg friss élesztő
60 dkg sima liszt átszitálva (nem muszáj szitálni, de így levegősebb lesz a liszt, ezáltal még lazább lesz a tészta)
1 teáskanál só
Töltelék:
1 kg darált hús(sertés)
1 v.hagyma,3-4 gerezd fokhagyma
f.bors,vegeta.izlés szerint fuszerek.
olaj a sutéshez
készre pároljuk a darált húst
A rétegek közé:
10 dkg vaj
5 evőkanál olaj
HozzávalokhhhhhhhHozzávalok tésztához:
1 dl langyos víz…
3 dl langyos tej
1 kávéskanál kristálycukor
2,5 dkg friss élesztő
60 dkg sima liszt átszitálva (nem muszáj szitálni, de így levegősebb lesz a liszt, ezáltal még lazább lesz a tészta)
1 teáskanál só
Töltelék:
1 kg darált hús(sertés)
1 v.hagyma,3-4 gerezd fokhagyma
f.bors,vegeta.izlés szerint fuszerek.
olaj a sutéshez
készre pároljuk a darált húst
A rétegek közé:
10 dkg vaj
5 evőkanál olaj
Hozzávalok tésztához:
1 dl langyos víz…
3 dl langyos tej
1 kávéskanál kristálycukor
2,5 dkg friss élesztő
60 dkg sima liszt átszitálva (nem muszáj szitálni, de így levegősebb lesz a liszt, ezáltal még lazább lesz a tészta)
1 teáskanál só
Töltelék:
1 kg darált hús(sertés)
1 fej  vöröshagyma,3-4 gerezd fokhagyma
fehér bors,vegeta,ízlés szerint fűszerek.
olaj a sütéshez
készre pároljuk a darált húst
A rétegek közé:
10 dkg vaj
5 evőkanál olaj

*

Elkészítés:

1. A tésztát dagaszthatjuk kézzel vagy a kenyérsütőgépben is.
A tejben a cukorral felfuttatjuk az élesztőt, majd a többi hozzávalóval összegyúrjuk és bedagasztjuk.
2.A húst készre pároljuk a többi hozzávaloval.
3. Nem kell pihentetni a tésztát, dagasztás után három egyenlő részre osztjuk.
Kinyújtjuk vékony téglalapra az egyiket, lekenjük az olvasztott vaj és olaj keverékének a felével.
Kinyújtjuk a másik tésztát is ugyanakkorára, ráhelyezzük az elsőre (amely már le van kenve a vajas-olajjal).
A másodiknak a tetején egyenletesen elkenjük a kihűlt darált húst.
Kinyújtjuk a harmadik tésztát is, ráhelyezzük az előzőekre és ezt is lekenjük az olvasztott vaj és olaj keverékének a másik felével.
A tészta egyik oldalát behajtjuk középre, a másik oldalt is behajtjuk középre.
Majd felülről behajtjuk is behajtjuk középre, és az alsó felét is ráhajtjuk középre.
Az egészet megfordítjuk úgy, hogy a felső hajtogatott rész kerüljön alulra, felülre pedig a sima részt.4. Ráhelyezzük sütőpapíros tepsire és 30 percig kelesztjük.
5. Pizzavágóval bevágjuk háromszögekre (8 vagy 10 szeletre) azért, hogy sütés után könnyebb legyen felszeletelni.
Lekenjük a felvert tojással a tetejét, majd megszórjuk a magvakkal.
6. Előmelegített 180 fokos légkeveréses sütőben kb. 30 percig sütjük.
Az első 15 perc után érdemes ránézni és ha nagyon pirul, akkor lentebb vesszük a fokot a sütőn.
7. Ha megsült, 5 percig a tepsiben hagyjuk, ráterítünk egy tiszta konyharuhát, hogy jól átpuhuljon a tészta, -ivó joghurttal tökéletes.

Kombe húsos *

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Kombe húsos *

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!