Kolozsvári vargabéles

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Gasztropajti

👨‍🍳 Szakács értékelése: 4 / 5 ⭐ (3 szavazat)

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

15

Sütési / főzési idő (perc)

20

Nehézség

Könnyű

Kolozsvári vargabéles

Kolozsvári vargabéles

Hozzávalók:

⚠️ Nincs alapanyag megadva vagy nem recept oldalon vagyunk.

Elkészítés lépései:

⚠️ Nincsenek megadott elkészítési lépések.

Hozzávalók:

250 g hosszúmetélt
2 db tojás
100 g kristálycukor
1 csomag vaníliás cukor
1 marék mazsola beáztatva
250 g túró
200 g tejszínes besamel szósz (főzőtejszín)
1 db citrom reszelt héja
1 kevés vaj a tál kikenéséhez
1 csipet só
1 csomag rétestészta

*

Elkészítés:

A tésztát lobogó vízben megfőzzük, leszűrjükA túróhoz hozzáadjuk a tojások sárgáját, a tejszínes besamel szószt, ( tejszínt ) a cukrot, és vaníliás cukrot.
Összetörjük villával, majd belekerül a mazsola, a reszelt citromhéj, és a kemény habbá vert tojásfehérje is.
A lecsöpögtetett tésztával összekeverjük a túrós masszát.
A sütőtálat megkenjük vajjal, majd a rétestészta felét az aljára tesszük.
Erre tesszük a túrós, tésztás keveréket, majd újabb rétestészta lappal fedjük be.
Piros, ropogósra sütjük, előmelegített sütőben.

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Kolozsvári vargabéles