Kolozsvári rakott káposzta

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Kautz József

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

6

Előkészítési idő (perc)

40

Sütési / főzési idő (perc)

40

Nehézség

Könnyű

Kolozsvári rakott káposzta

Kolozsvári rakott káposzta

Hozzávalók:

⚠️ Nincs alapanyag megadva vagy nem recept oldalon vagyunk.

Elkészítés lépései:

⚠️ Nincsenek megadott elkészítési lépések.

Hozzávalók:

1 kg savanyú káposzta
60 dkg darált sertés hús
20 dkg húsos füstölt szalonna
1 szál parasztkolbász
3 fej vöröshagyma
20 dkg rizs
1 ek.pirospaprika

2kk.őrölt fekete bors
1 nagy doboz tejföl
Díszítéshez:
tejföl
petrezselyem zöld

*

Elkészítés:

Előkészítés: A savanyú káposztát puhára főzzük, majd leszűrjük. A hagymát és a füstölt szalonnát apró kockára vágjuk. Párolt rizst készítünk. Kevés olajon a rizs kicsit lepirítjuk, majd másfél-kétszeres sós vízzel felöntve megpároljuk.
Elkészítés: A szalonnát kiolvasztjuk, majd rátesszük a hagymát és pár percig pirítjuk. Hozzáadjuk a darált húst, fűszerezzük és készre pároljuk. Vizet ne vagy csak nagyon keveset tegyünk rá. Egy magasabb tepsi aljára tesszük  a fele káposztát,ráterítjük a párolt rizst, utána a darált húst majd befedjük a maradék káposztával. Tejföllel lekenve sütőben 160 fokon 35-40 perc alatt készre sütjük.
Az eredeti  /általam ismert/receptben  kolbászkarikákat rakunk a rétegek közé és szalonna szeleteket a tetejére. Én külön sütöttem meg a kolbászt és a szalonna szeleteket/kakas taréj/hogy ne legyen annyira zsíros.
Jó étvágyat kívánok hozzá!

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Kolozsvári rakott káposzta