Kolessel sult zoldség.

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

TitkosSzakacs

👨‍🍳 Szakács értékelése: 5 / 5 ⭐ (2 szavazat)

Adag

8

Előkészítési idő (perc)

0

Sütési / főzési idő (perc)

50

Nehézség

Kolessel sult zoldség.

Recept leírás:

Hozzávalók:

1/2 kg fagyasztott zoldbab
1/2 kg fagyasztott zoldségkeverék /répa,borsó,petr…./
1/2 kg kukorica
fott leveshús
3 dcl koles – nyersen, csak leoblítve
5 tojás
1/2 liter fozotejszín /lehet tobb is, ha szaftosabbra szeretnénk/
1 kisebb savanyú tejfol
20 dg reszelt sajt
ételízesíto, bors, koménymag
prézli és vaj a tepsi kikenéséhez

*

Elkészítés:

Ez egy nagyon egyszeru recept, minden maradék felhasználható hozzá, ami a fagyasztóban található.
Egy edényben osszekeverjuk a még fagyos hozzávalókat – a fagyos zoldségeket , a kolest. A tojást folverjuk, hozzáadjuk a tejszínt, tejfolt, reszelt sajtot , ízesítjuk a fuszerekkel és ráontjuk a zoldségre .  Fólia alatt sutjuk 25 percig, utána fólia nélkul megpirítjuk, készre sutjuk, ez kb. 50 perc. Sussuk inkább kisebb tepsiben, hogy magasabb legyen, nem szárad ki.
Foleg cukorbetegeknek ajánlom, de ízleni fog mindenkinek.
A kolest nem kell elotte megfozni, szépen megpuhul egyutt a zoldségekkel és átveszi az ízuket is.
Bármilyen maradék zoldségbol elkészítheto, ami a fagyasztóban van. Tettem bele fott húst is, ami a múlt héten megmaradt a levesbol.

Kolessel sult zoldség.

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Kolessel sult zoldség.