Hozzávalók:
1 cs. főzőtasakos köles
só
2 dl tejszín/rizstejszín
1 db sárgarépa
1 fej hagyma
kurkuma
bors
majoranna
bazsalikom
A tetejére:
sült virsli karikák (Gyulai)
*
Elkészítés:
A kölest a dobozon lévő utasítás szerint sós vízben puhára főzöm.
A sárgarépát és a hagymát apró kockára vágom, megpárolom.
Majd turmixba teszem a kölest és a párolt zöldségeket.
Összeturmixolom, átszűröm.
Majd vízzel és a tejszínnel a kívánt sűrűségűre hígítom.
A fűszerezése opcionális, én borssal, bazsalikommal, majorannával, kurkumával, sóval ízesítettem, aki szereti a csilis verziót is kipróbálhatja!
Végül sült virslikarikákkal tálaltam.