Kölesfasírt (egyben sült)

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Helga

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

10

Sütési / főzési idő (perc)

70

Nehézség

Könnyű

Kölesfasírt (egyben sült)

Kölesfasírt (egyben sült)

Hozzávalók:

⚠️ Nincs alapanyag megadva vagy nem recept oldalon vagyunk.

Elkészítés lépései:

⚠️ Nincsenek megadott elkészítési lépések.

Hozzávalók:

15 dkg köles
½ kicsi zsenge cukkini vagy sárga patiszon
1 sárgarépa
2 piros husú paprika
1 fehér husú paprika
1 újhagyma vagy ua.póréhagyma
3 dkg reszelt sajt (parmezán)
1 csokor petrezselyem
1 tojás
2 főtt kemény tojás
1-2 gerezd fokhagyma
1-2 ek. olivaolaj
1 ek.lenmag ( elhagyható)
2-3 ek. szezámmag (elhagyható)
só (ízlés szerint)
bors www.toldifuszer.hu

*

Elkészítés:

Két toját keményre főzünk, megtisztítjuk és felkockázzuk.
A hagymát feldaraboljuk, a sárgarépát, patiszont (ha zsenge, nem kell eltávolítani a héját) , paprikát kockákra vágjuk.
A sajtot lereszeljük. A petrezselymet apróra vágjuk.
A hagymát az olajon megdinszteljük, hozzáadjuk a répát és folytatjuk a dinsztelést, majd beletesszük a többi zöldséget és még pár percig folytatjuk a dinsztelést.
A kölest megmossuk és a zöldségekhez adjuk és felöntjük kétszeres mennyiségű vízzel. Megsózzuk és lassú tűzön puhára főzzük. (A lét teljesen főzzük el)
Az elkészült kölesbe belenyomjuk a fokhagymát, a feldarabolt tojást, a lenmagot, 2 ek. szezámmagot (1 ek. az aljára és tetejére kell), a felvágott petrezselymet, sajtot, borsozzuk és jól összekeverjük.
A tojást felverjük és a masszába keverjük.
A sütőedény alját megszórjuk szezámmaggal, és az elkészült masszát beletesszük (jelen esetben egy 16x23x6 cm kerámia tepsi), megszórjuk a tetejét szezámmaggal és megsütjük.
180 C-on kb.50 perc (nem előmelegítve)
Brutálisan laktató.  Régen nagyon szerettem a zöldségfasírtokat, de már nem eszem olajban sült cuccokat, ennek pótlására készült a tapsis változat. Szombaton nem volt már időm elkészíteni a mángoldhoz, ma meg nem volt már időm a mángolddal babrálni, így paradicsomos káposztával ettük.
A zöldségek szabadon változtathatók, nagyon finom borsóval, babbal, gombával is.

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Kölesfasírt (egyben sült)