Köles sztapacska

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

TitkosSzakacs

👨‍🍳 Szakács értékelése: 5 / 5 ⭐ (2 szavazat)

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

20

Sütési / főzési idő (perc)

45

Nehézség

Könnyű

Köles sztapacska

Recept leírás:

Hozzávalók:

2 bögre köles
6 bögre víz
2 ek zsír
25 dkg juhtúró
1 kk só
2 dl tejföl
1 pár virsli

*

Elkészítés:

A 6 bögre vizet 2 evőkanál zsírral és a sóval felforraljuk, amikor forr, beletesszük a lemosott kölest, és lassú tűzön folyamatos kavarással 25 perc alatt megfőzzük.
Hagyjuk teljesen kihűlni a köleskását.
Egy jénai tálat kikenjük a maradék 1 kanál zsírral, és a kihűlt köleskásából kanállal galuskákat szaggatunk bele.
Rácsipkedjük a juhtúrót, rákarikázzuk a virslit, majd a maradék köleskásából galuskákat szaggatunk rá.
Tetejét tejföllel megkenjük, és előmelegített sütőben pirosra sütjük.
Forrón, tejföllel tálaljuk.

Köles sztapacska

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Köles sztapacska

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!