Hozzávalók:
2x125g főzőtasakos köles
3 db közepes nagyságú burgonya
2 gerezd fokhagyma
1 kk borsikafű/fehérbors
1 tk só
4 db tojás
A forgatáshoz: kukoricaliszt
A sütéshez: kókuszzsír
*
Elkészítés:
A kölest a tasakon lévő előírás szerint sós vízben megfőzzük, kihűtjük.
A burgonyát megtisztítjuk, apró kockára vágjuk és sós vízben puhára főzzük, burgonyanyomó segítségével áttőrjük, kihűtjük.
A tojásokat keményre főzzük, megpucoljuk, felkockázzuk kihűtjük.
Az összes alapanyagot összegyúrjuk, fűszerezzük.
Végül kroketteket formázunk belőluk, kukoricalisztben meghempergetjük, és forró kókuszzsírban kisütjük.
Salátával, egy csésze teával önálló vacsora, de a krokett lehet köret is, illetve főzelék feltét is.