Hozzávalók:
25 dkg hántolt köles
1 liter víz
fél mk Himalája só
4 dl tej/rizstej
2 db tojás
5 ek kakaópor
2-4 ek xilit
3 ek tápióka keményítő
kb 2,5 dl lekvár (nálam, házi eperdzsem)
A tetejére: 1 tábla GM étcsoki
1 ek szőlőmagolaj
*
Elkészítés:
A kölest kiválogatjuk, átmossuk, majd a vízben feltesszük főni, amit csipet sóval ízesítettünk.
Hagyjuk kihülni.
A többi hozzávalót (tej, tojás, kakaópor, xilit, tápióka, lekvár) egy tálban összekeverjük, majd beledolgozzuk a kölest, nem kell tökéletesen összekeverni, ha azt szeretnénk, hogy olyan foltoska legyen, mint a képen.
A masszát kisebb, tepsibe öntjük, amit előzőleg sütőpapírral béleltünk ki.
Előmelegített sütőben, 180 fokon, 40 percig sütjük.
Ha teljesen kihült vízgőz felett felolvasztott GM étcsokival vonjuk be.
Miután a csoki megszilárdult rajta, kb 3×3-as kockákra szeljük.
Azonnal fogyasztható.